Ev Dekorasyonunda Altın ve Gümüş Varakla Yaratılan İhtişam

Farsça "Yaprak" anlamına gelen ve görkemli bir süsleme sanatı olan "Varak", Altın ve Gümüş'ün varlık ve kudret sembolü olması sebebiyle, ilk çağlardan başlayarak, kültürler arası sanatsal etkileşimler sonucu tarihimizde de geniş yer kaplamıştır.


Osmanlı Dönemi'nde ise "varak", özellikle kutsal yapıların mimari dekorasyonunda, tavan ve duvarlarda, Camiler'in mihrap bölümlerinde ve değerli el yazması kitaplarda, ihtişamı artırmak amaçlı uygulamalarına ilaveten, eşya süsleme sanatında da sıklıkla kullanılmıştır. 




Mekan ve eşyalara gösteriş katmak için kaplama malzemesi olarak kullanılan varak; ağırlıklı olarak gümüş ve altın seçenekleriyle tercih edilmektedir.



Altın ve gümüş varak, kullanıldığı eşyaları adeta bir sanat eserine dönüştürerek, görsel yönden değerini arttıran bir malzemedir. 



Altın varak, daha "klasik" bir görünüm sağlarken, gümüş varak ise daha "modern ve yine oldukça şık" bir izlenim bırakmaktadır. 





Altın ve gümüş varakla süslenen dekoratif objeler ile, kendi evinize ya da bulunduğunuz ortama, Osmanlı döneminin ihtişamını yaşatan bir görsel şölen katabilir ömür boyu unutamayacakları muhteşem bir hatıra olsun isterseniz, sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Hem de %70'e varan inanılmaz indiri fırsatıyla:)
www.wishfornish.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder