Brazilian Jiu Jitsu Bilekliği

Japonca'da "İnce Sanat" anlamına gelen Jiu Jitsu; rivayete göre Çin'de doğup, Japonya'da gelişen ve buradaki dövüş sanatları ustasının Brezilya'ya yerleşerek şekillendirdiği "büyük bir güç sarf etmeden, güçlü bir hasmı yenebilme" metotlarını başkalarına öğretmesi sonucu, zeka ve ruh üstünlüğünü ön planda tutan bir savunma sanatı haline gelmiş...




Mücadelenin çoğunlukla yerde ve çıplak elle verildiği bir spor dalı olan Jiu Jitsu; felsefesi sayesinde, ruha ve bedene sağladığı faydaları sebebiyle büyük ilgi görüyor.

Denge dağılımı kontrolüne dayanması sebebiyle, vücudun tüm kaslarını çalıştırarak, fiziksel yapılanması ve nefes kapasitesini arttıran Jiu Jitsu, aynı satranç oyunundaki gibi devamlı strateji geliştirilmesi gerektirdiği için, beyni de çalıştırarak, aynı zamanda kişiye kendine güven hissi de veriyormuş.

Amaç; sporcunun  vücudunu, aklını ve ruhunu bu savunma sporu ile eğiterek, bireysel olarak geliştirip güçlendirmesi, tüm dikkatini ileri eğitim tekniklerine ulaşmak için toplamak suretiyle mücadele etmesi...

Savunma sanatlarının çoğunda olduğu gibi, kuşak sisteminin uygulandığı Brazilian Jiu Jitsu'da, Beyaz, Mavi, Mor, Kahverengi,  Siyah ve Siyah/Kırmızı renk kuşaklar kullanılıyor.


Kuşak değiştirebilmek için sporcunun Dojo (nihai gerçeğe ulaşmaya çalıştığı mekan) veya minderde geçirdiği zaman kadar, sergilediği disiplin, hal ve hareketler ile yetenek seviyesi de hesaba katılarak, eğer eğitmeni uygun görüyorsa bir üst kuşağa geçirilmesi söz konusu...


Bugünün "WISH FOR NISH ve Siz" fotoğrafı, Jiu Jitsu Savunma sanatına büyük ilgi ve saygı duyan Alper Bey için özel olarak tasarlanan Jiu Jitsu Bilekliğine ait...





Henüz Beyaz Kuşak sahibi olduğu Jiu Jitsu'da yükseldikçe, siyah bant sayısının artmasına uygun olarak tasarlanan Jiu Jitsu bilekliğinin, kendisine bol şans ve başarılar getirmesini diliyoruz.





Arzu ederseniz, aynı mantıkla benzer tasarımları, sizin için de hazırlayabiliriz. Bu konuda bizimle iletişime geçebilmek için tıklayınız.


Diğer spor dallarına yönelik tasarımların da yer aldığı WISH FOR NISH Erkek Aksesuarlarına ulaşabilmek için lütfen tıklayınız.

Ayrıca, değerli müşterilerimize ayrılan, bu özel bölümümüzde siz de yer almak isterseniz, WISH FOR NISH markalı aksesuarlarınızla çekilen fotoğraflarınızı, wishfornish@gmail.com  adresine gönderebilirsiniz. 

Kaynaklar: 

1 yorum:

  1. Ben de jiu jitsu'ya yeni başladım. Bileklik fikri çok iyi olmuş. Siparişi site üzerinden mi yapabilirim?

    YanıtlaSil